tiistai 25. syyskuuta 2012

Tessu-tossun terveyshuolet

Ei aina mene ihan niin kuin toivoisi...yllätyksiltä, niiltä ikäviltäkään ei voi välttyä. Ei ole vielä pitkäkään aika kun Bennetiltä löytyi syöpä, nopealla välillä laajalle levinnyt. Nyt oirehtia alkoi Dex, kaikki ei siis ollut kuten pitää...?! Noin reipas 3 viikkoa sitten ihan yhden äkin nousi Dex sohvalta ja meno näytti lähinnä siltä kuin olisi nauttinut jotain kovinkin paljon miestä väkevämpää...huippasi kovasti. Tuota huimaamista kesti jonkun 10-15 minuuttia ja pienen levon jälkeen koiruus oli ennallaan. Aiheesta oltiin yhteydessä eläinlääkärille jonka mielestä ei ollut aihetta muuhun kuin seurantaan, uusiko moinen tilanne vaiko ei. Siitä reipas pari viikkoa ja alkoi pää vinossa kävely ja korvat tuntuivat ärtyneiltä...josko huimaus johtuikin korvista, siispä aika vastaan otolle. Korvat olivat muuten kunnossa mutta toiseen oli päässyt jokin sinne kuulumaton asia ( roska, vaikkupaakku tms. ). Runsaalla huutelulla tuosta kyytiläisestä päästiin eikä tämäkään selittänyt mennyttä huimaus kohtausta. Nyt sunnuntaina mentiin taas, marja metsässä alkoi poikaa huojuttaa ja askellus oli oudon hapuilevaa ja ilme jollain tapaa "tuskainen". Pumppu hakkasi oudoin lyönnein ja tällä kertaa koira oli muutenkin kuin toisaalla. Kohtauksen mentyä ohi taas noin 15-20 minuutin aikana oli kaveri kuin mitään ei olisi ollutkaan, mielessä ehti käydä jo vaikka mitä...sillä vaihtoehtoja oireisiin sopien kyllä löytyy.
Nyt päätin että nyt ei seurata ja katsota vaan nyt tutkimuksiin mars, heti kun päästään ja se kävikin varsin nopeaan. Liikkeelle lähdettiin sulkemalla pois muutamia elimellisiä sairauksia ja siinä tutkimusten lomassa itselle tuli tunne, josko katsottaisiin sekin sydän vaikka olihan se vasta Heinäkuussa terveeksi ultrattu.
Ja niinhän siinä kävi sieltä se vaivan syy näillä näkymin taisi löytyä. Heinäkuussa pumpun supistuvuus normaali FS 28, nyt vaivaiset 19,5. Mitään muita muutoksia ei pumpussa ollut havaittavissa ja niin koiran tila tulkittiin nyt toistaiseksi kardiomyopatian rajatapaukseksi...kontrolli käynti puolen/vuoden  kuluttua mikäli aiemmin ei aihetta ilmene. Mitään lääkitystä ei Dexille määrätty koska ei ole vielä mitään mitä lääkitä,  seurataan tilanetta...toistuvatko huimaustilanteet jotka lääkärin mukaan johtuivat satunnaisista rytmihäiriöistä...nyt annetaan ajan kulua ja toivotaan ettei vaiva etene tästään sen pahemmaksi?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti